Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsburgare med chèvrekräm och rödbetschips

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla vet ju att lamm, chèvre och rödbetor är en himmelsk kombination. Här samsas allt i en burgare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lammfärsen med salt och peppar och forma till fina runda burgare. Stek dem i smör 4-5 minuter per sida.
  2. Skala och skär rödbetor och vitlöksklyftor i lövtunna skivor, gärna i matberedare. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper, ringla över olivolja, strö på ett par nypor flingsalt och toppa med några timjankvistar. Rosta mitt i ugnen på 225 grader grillvärme i ca 10 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden och strö på lite mer flingsalt.
  3. Smula ner osten i en skål och blanda med honung, krossad vitlök, crème fraiche och smaka av med lite salt.
  4. Grilla eller stek bröden på varje sida och dela på mitten. Fördela rucola över 4 av skivorna, lägg på en nystekt lammfärsburgare, en klick chèvrekräm och några rödbetschips. Toppa med den andra brödhalvan och några fina timjankvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.