Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsfylld paprika

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel och smaskig lunchrätt. Överblivna paprikor går bra att frysa in till senare. Kanske som kvällsnagg med bara lite sallad och ett glas rött.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhus och mellanväggar (iåt skaften sitta kvar). Lägg paprikorna i en lätt oljad form, strö över lite salt och sätt in i ugnen i 20 min. Häll vatten och ströbröd i en bunke och låt svälla någon minut. Blanda i tomatkross och färs. Stek den hackade löken och vitlöken mjuk i lite olja. Blanda ner i bunken och tillsätt basilika, salt och peppar. Fyll de förstekta paprikorna med färsen. Stick ner små tärningar av fetaost i färsen och grädda i ugnen i ca 30 min. Häll på vatten och fond i formen när 5 min återstår. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.