Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärspiroger

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En god variant med lite sting i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn löken och färsen med kryddorna, sedan när det fått färg ha i allt övrigt och låt puttra i ca 20 minuter tills vätskan nästan kokat bort (får inte vara vattnig).
  2. Bred ut smördegsplattorna på bakplåtspapper och lägg på fyllningen (den skall vara kall) tryck till kanterna och pensla med uppvispat ägg. Sätt in i ugnen, 225 º, ca 10 min eller tills de fått lite färg.
  3. Lycka till.

Kommentarer (2)

  • monicadanell 7 augusti 2008

    hej nu ska du få betyg för kanon goda piroger tack för receptet

  • Helen Enckell 2 april 2022

    Hej Ser gott ut men behöver förtydligande så här kommer mina frågor: 1. En förpackning smördeg betyder alltså små fyrkantiga plattor, inte en rulle smördeg om jag har tolkat det rätt? Jag har haft svårigheter att peta isär små fyrkantiga plattor, skulle hellre skära smördegsrullen i egna fyrkanter. Borde väl fungera här? 2. Tryck till kanterna - så att det blir rektangulära knyten? Verkar vara det på bilden. 3. Serverar 2-4 portioner - men om man vill ha dem på ett buffébord blir det väl en hel del knyten av 500g köttfärs? Hur många? 4. Kan man ha i lite smaksatt färskost eller fetaost i fyllningen, det borde ge mera smak? Tack på förhand. Helen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.