Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsspett med bulgursallad.

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Att göra spett är inte nödvändigt. Det går går lika bra att rulla vanliga köttbullar och steka i ugnen.Det är bara stektiden som kan bli lite kortare om köttbullarna blir små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med finhackad lök, salt, peppar, koriander och spiskummin. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma runt varsitt spett till ca 2 cm tjocka korvar.
  2. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i ugnen ca 15 min. Vänd spetten en gång efter halva tiden.
  3. Bulgursallad: koka upp vatten och häll i bulgurgrynen. Låt sjuda under lock ca 15 min. Ställ dem att svalna.
  4. Tärna tomaterna och blanda dem i en skål med finhackad röd lök, persilja, mynta, peppar, salt, citron och olja. Blanda ner de kokta bulgurgrynen.
  5. Servera lammfärsspetten med bulgursallad och tärnad fetaost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.