Att göra spett är inte nödvändigt. Det går går lika bra att rulla vanliga köttbullar och steka i ugnen.Det är bara stektiden som kan bli lite kortare om köttbullarna blir små.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med finhackad lök, salt, peppar, koriander och spiskummin. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma runt varsitt spett till ca 2 cm tjocka korvar.
- Lägg dem i en ugnssäker form och stek i ugnen ca 15 min. Vänd spetten en gång efter halva tiden.
- Bulgursallad: koka upp vatten och häll i bulgurgrynen. Låt sjuda under lock ca 15 min. Ställ dem att svalna.
- Tärna tomaterna och blanda dem i en skål med finhackad röd lök, persilja, mynta, peppar, salt, citron och olja. Blanda ner de kokta bulgurgrynen.
- Servera lammfärsspetten med bulgursallad och tärnad fetaost.
Publicerat den
27 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar