Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsspett med marinerad rödlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Under grillsäsongen kan man laga spetten på utegrill. Det går också bra att använda grillpanna eller som här tillaga spetten i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda färsen med spiskummin, salt och peppar. Tillsätt nötterna. Dela färsen i åtta bitar och forma dem runt blötlagda grillspett av trä. Pensla spetten med olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala och strimla löken. Blanda den med vinäger och korianderblad.
  4. Stek spetten mitt i ugnen ca 10 minuter. Vänd dem en gång under tiden.
  5. Servera spetten med löken i värmda pitabröd med tzatsiki, sallad, tomat och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.