Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfilé med chévrepotatis och butlersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad men jättegod och festlig mat, där mycket kan förberedas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chévrepotatis: Sätt ugnen på 175 grader. Skiva potatisen tunt i matberedare och smält smöret. Vänd potatisskivorna i smöret och krydda med salt och peppar.
  2. Varva potatisen med smulad ost i en smord ugnsfast form eller portionsformar eller i smorda, höga, metallringar, så kallade utstickare. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter.
  3. Butlersås: Skölj och skiva champinjonerna, fräs dem hastigt i smör i en medelvarm stekpanna. Häll på vinet och blanda runt. Tillsätt senap och pressad vitlök och låt koka ihop några minuter. Häll på grädden och koka ytterligare ett par minuter till lagom sås konsistens. Smaka av med svartpeppar och kalvfond.
  4. Krydda köttet, bryn det i smör och stek vidare tills det är rosa som du vill ha det. Låt vila en stund innan det skärs upp.
  5. Servering: Dela sockerbönorna och strimla rödkålen. Fräs i smör tills det mjuknar men ännu har spänst. Tillsätt eventuellt balsamvinäger och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela köttet på snedden och lägg på tallrikar tillsammans med chévrepotatis och grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.