En modernt variant av den klassiska söndagssteken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125º.
- Putsa köttet, bryn det runtom i en stekpanna i 1 msk smör. Lägg köttet i en ugnssäker form, krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55-60 grader.
- Skala och finhacka löken, fräs den i 1 msk smör. Tillsätt vin, vinäger, fond, rosmarin, 2 tsk salt och ½ krm peppar. Låt koka ihop till hälften. Sila såsen.
Blanda i marmeladen och låt koka upp.
Red av ev. med majsstärkelse, rör ner 1 msk smör.
- Grovhacka svampen och fräs den gyllenbrun 5-6 minuter i 1 msk smör.
- Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen.
Häll av gnocchin och låt steka med svampen på medelhög värme i 1-2 minuter. Ta av från plattan och låt svalna något.
- Blanda i salladen och servera med köttet i skivor och björnbärssåsen.
Publicerat den
16 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde en Kajsa Varg version av det här receptet : buljongtärning, frusna björnbär och en sked socker samt potatis i stället för fond, marmelad och gnochi. Det blev fantastiskt gott. Köttet var mört men krympte mycket litet när det stektes vid 125 grader.