Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mycket enkel gryta som smakar desto mer, få ingredienser, därför lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att blötlägga svampen om den är torkad. använd inte blöttläggningsvattnet. Hacka den i mindre bitar. Det går bra med champinjoner om man inte hittar karl-johan svamp. Hacka lök och dela morötterna på mitten, skär i halva slantar. Putsa köttet från senor och fett, skär i kuber ca 2x2 cm. Bryn köttet i lite smör, så det får vacker färg,lägg över i en gryta(ca 3 liters). Bryn lök med svamp i samma stekpanna som köttet, lägg i lite mer smör om det behövs. När löken har blivit mjuk och svampen inte vattnar sig mer häller man i ca 1 dl vatten, rör om och häll det över i grytan med köttet. Häll nu resterande vatten och buljongtärningarna i grytan och tillsätt rosmarin och peppar, låt det småkoka tills köttet är riktigt mjukt,ca 1½-2tim Häll nu på matlagningsgrädden och svartvinbärsgelen, smaka av, behöver i regel inte redas. Hacka och strö över persiljan. Serveras med potatis och grönsaker till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.