Instruktioner
Börja med att blötlägga svampen om den är torkad.
använd inte blöttläggningsvattnet. Hacka den
i mindre bitar. Det går bra med champinjoner om man inte hittar karl-johan svamp.
Hacka lök och dela morötterna på mitten, skär i halva slantar.
Putsa köttet från senor och fett, skär i kuber ca 2x2 cm.
Bryn köttet i lite smör, så det får vacker färg,lägg över i en gryta(ca 3 liters). Bryn lök med svamp i samma stekpanna som köttet, lägg i lite mer smör om det behövs. När löken har blivit mjuk och svampen inte vattnar sig mer häller man i ca 1 dl vatten, rör om och häll det över i grytan med köttet.
Häll nu resterande vatten och buljongtärningarna i
grytan och tillsätt rosmarin och peppar, låt det småkoka tills köttet är riktigt mjukt,ca 1½-2tim
Häll nu på matlagningsgrädden och svartvinbärsgelen, smaka av, behöver i regel inte redas.
Hacka och strö över persiljan.
Serveras med potatis och grönsaker till.