- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Servera med kokt ris eller potatis, sallad och rödvin.
Instruktioner
- Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skala löken. Skala vitlöken. Hacka den grovt.
- Sätt en stekpanna på stark värme. Låt en klick margarin bryna och lägg därefter i hälften av köttet. Lägg över köttet i en gryta och bryn resten. Lägg över i grytan.
- Sätt tillbaka stekpannan på spisen. Lägg i en klick margarin och låt löken fräsa lätt. Lägg över i grytan.
Slå spadet av svampen och fräs den i stekpannan. Lägg svampen i grytan.
- Pudra över vetemjöl och blanda om ordentligt i grytan. Tillsätt paprikapulvret, timjan, vitlöken, salt och peppar. Slå på vinet och så mycket vatten att det knappt täcker köttet.
- Låt koka upp, lägg på lock och låt sjuda i en timma.
Skär ner oliverna och låt dem koka med i grytan de sista 10 minuterna.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar