Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta från Korsika

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Servera med kokt ris eller potatis, sallad och rödvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skala löken. Skala vitlöken. Hacka den grovt.
  2. Sätt en stekpanna på stark värme. Låt en klick margarin bryna och lägg därefter i hälften av köttet. Lägg över köttet i en gryta och bryn resten. Lägg över i grytan.
  3. Sätt tillbaka stekpannan på spisen. Lägg i en klick margarin och låt löken fräsa lätt. Lägg över i grytan. Slå spadet av svampen och fräs den i stekpannan. Lägg svampen i grytan.
  4. Pudra över vetemjöl och blanda om ordentligt i grytan. Tillsätt paprikapulvret, timjan, vitlöken, salt och peppar. Slå på vinet och så mycket vatten att det knappt täcker köttet.
  5. Låt koka upp, lägg på lock och låt sjuda i en timma. Skär ner oliverna och låt dem koka med i grytan de sista 10 minuterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.