En mustig och härlig lammgryta som smaksatts med kanel, apelsin och lagerblad. Grytan passar lika bra under sommaren som under höst och vinter.
Instruktioner
- Putsa och skär köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra. Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Bryn köttet tillsammans med bogfläsket i oljan.
- Skala och finhacka gul lök och vitlök, lägg hacket i kastrullen och tillsätt lagerbladen. Stek fem minuter under omrörning.
- Strö mjöl över köttet och späd med buljong och vin. Låt grytan sjuda på svag värme cirka en timma.
- Smaksätt med rosmarin, kanel, nejlikor, salt och peppar, saft och skal från apelsinen. Sjud ytterligare 15 minuter.
- Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Blanda ner oliverna i grytan och servera den med pasta och gärna apelsinklyftor, grönsallad och bröd.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar