Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med balsam och spenat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vårlig gryta med lamm och spenat smaksatt med balsamsirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor. Stek det i omgångar i het stekpanna tillsammans med vit lök. Salta och peppra.
  2. Lägg över i en gryta. Tillsätt timjan, rosmarin, vatten, kalvfond och balsamsirap. Låt grytan sjuda 15 min under lock.
  3. Röe ner Laga lätt och spenat. Låt grytan koka upp.
  4. Servera med kokt ris, harcots verts och sallad med rädisor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missQ 22 januari 2010

    Gjorde grytan idag men gjorde dubbel sats där jag, istället för kött, lade till hela (konserverade) champinjoner, charlottenlök och skivad morot. Jag hade även inköpta grytbitar av lamm som nog var större än de tänkta strimlorna. Det blev mycket gott. Jag lät det koka lite längre än i receptet för att få grönsakerna mjuka och de större lammbitarna möra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.