Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med balsamvinäger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Balsamvinäger och dijonsenap gör den här lammgrytan något utöver det vanliga. Det är mycket gott med klyftpotatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek grytbitarna i en stekpanna eller stekgryta. Stek så att köttet får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skär aubergine och squash i tunna skivor. Hacka all lök. Stek grönsakerna i generöst med olivolja, stek lite i taget. Lägg över det stekta grönsakerna i grytan. Slå över krossade tomater, balsamvinäger, socker, buljongtärning och dijonsenap.
  3. Låt lammgrytan koka i 20-30 minuter, något kortare om du använder lammkotletter. Avsluta med att smaka av med ev mer salt.
  4. Servera lammgrytan med klyftpotatis eller ris samt sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Letty 28 juni 2012

    Absolut godaste grytan jag ätit. Alla blir så himla glada och mätta! Och jag som egentligen inte är duktig på att laga mat - höjs till skyarna! (*.*)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.