Balsamvinäger och dijonsenap gör den här lammgrytan något utöver det vanliga. Det är mycket gott med klyftpotatis till.
Instruktioner
- Stek grytbitarna i en stekpanna eller stekgryta. Stek så att köttet får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
- Skär aubergine och squash i tunna skivor. Hacka all lök. Stek grönsakerna i generöst med olivolja, stek lite i taget.
Lägg över det stekta grönsakerna i grytan. Slå över krossade tomater, balsamvinäger, socker, buljongtärning och dijonsenap.
- Låt lammgrytan koka i 20-30 minuter, något kortare om du använder lammkotletter. Avsluta med att smaka av med ev mer salt.
- Servera lammgrytan med klyftpotatis eller ris samt sallad.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Absolut godaste grytan jag ätit. Alla blir så himla glada och mätta! Och jag som egentligen inte är duktig på att laga mat - höjs till skyarna! (*.*)