Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med fullkornbulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik lammgryta med det nyttiga alternativet till ris, nämligen fullkornsbulgur. Genom att grytan kokar ihop utan lock blir den fyllig och koncentrerad i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2 cm kuber. Grov hacka löken och vitlöken. Slanta morötterna. Fräs köttet snabbt i en het panna, lägg över i en gryta.
  2. Fräs lök, vitlök, morötter, kanelstång och kryddor lätt. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatkross, buljong och aprikoser och sjud ca 1 timme utan lock tills köttet känns mört och såsen kokat ihop. Salta och peppra.
  3. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp grynen på ett stort fat och häll grytan över. Strö över massor av koriander och lite pinjenötter Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.