Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med kanel och anissmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I lammgrytan har vi stekt tärnad lammrostbiff, det kan tyckas vara en lyxig styckningsdetalj att använda i gryta, men köttet är mycket mört och fint. Det går förstås också bra att använda grytbitar av lammbog eller rygg men då ska koktiden förlängas. Servera gärna den smakrika grytan med bulgur. Bulgur är krossat vete som ofta serveras till gryträtter, främst i de arabiska länderna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i cm-stora tärningar. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
  2. Bryn köttet i olivolja i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Rör ner tomatpuré och råsocker och låt det fräsa i ca 2 min.
  3. Tillsätt lök, vitlök, morot och rotselleri, salt, kalvfond, tomater, och kryddor. Låt koka ca 45 min med lock. Ta av locket och koka ytterligare ca 10 min, tills tomatsåsen reduceras och blir lite tjockare.
  4. Garnera med citronskal.
  5. Servera lammgrytan med bulgur och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vintana 29 oktober 2010

    Jättegott!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.