Härlig gryta med höstprimörer.
Instruktioner
- Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och krydda med salt och peppar.
- Skala och hacka löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan.
- Späd med buljong och låt grytan småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
- Skala och tärna under tiden morötterna. Fräs dem lätt. Lägg ner morötterna i grytan när ca 10 minuter återstår av koktiden. Ta upp kött och grönsaker.
- Rör ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt gelé, kött och grönsaker i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja.
- Bjud kokt potatis och säsongens grönsaker till.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar