Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med kirskål

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vitlöksdoftande lammgryta med morätter och kirskål. Använd bara de späda ljusgröna bladen på kirskålen. Jag har använt torkade, skalade, gröna bondbönor, men vilka bönor som helst går bra. Blötläggningstid och koktid, beror på vilka bönor du använder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förkoka bönorna 45 minuter, de kommer sedan kokas med köttet ca 1 timme. Skär grytbitarna i mindre bitar, ca 2x2 cm stora. Bryn dem med den finhackade vitlöksklyftorna i olivolja. Salta. När lammet fått färg på alla sidor, häll på de passerade tomaterna, de förkokta bönorna, lagerblad, paprikapulver, oregano och basilika och de grovhackade morötterna. Koka upp och dra sedan ner på låg värme och låt koka 30 minuter. Skölj och grovhacka kirskålen, lägg kirskålen i en gryta och salta lite mellan lagren i väntan på att grytan kokat i 30 minuter. Häll försiktigt ner kirskålen i lammgrytan och rör ner den emellanåt. Se till att allt blandas. Lägg till 1-2 sockerbitar för att ta udden av det beska från kirskålen. Låt koka på låg värme 15-30 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  2. Serveras med antingen pasta, kokt potatis, ris eller bara bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.