Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med rabarber

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett underbart recept på lamm med frisk och lite syrlig smak. Det blir lika gott med kyckling och då kan koktiden förkortas till totalt ca 20 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken, bryn den i oljan med gurkmeja i en stor kastrull. Tärna köttet och lägg ned det i kastrullen och fortsätt att steka under omrörning.
  2. Tillsätt salt, svartpeppar, de passerade tomaterna och vatten, låt koka upp. Koka ca 4 minuter och skumma av, sänk värmen, åt puttra under lock ytterligare ca 30 minuter eller tills köttet känns mört.
  3. Skala rabarbern och skär den i 2 cm stora bitar, fräs bitarna i en panna med 1 msk smör under omrörning, ca 5 minuter. Blanda de lätt stekta rabarberbitarna med köttet, tillsätt den pressade citronsaften och sockret. Låt små puttra ytterligare 10 minuter.
  4. Servera med ris eller couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.