Ett underbart recept på lamm med frisk och lite syrlig smak.
Det blir lika gott med kyckling och då kan koktiden förkortas till totalt ca 20 minuter.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken, bryn den i oljan med gurkmeja i en stor kastrull.
Tärna köttet och lägg ned det i kastrullen och fortsätt att steka under omrörning.
- Tillsätt salt, svartpeppar, de passerade tomaterna och vatten, låt koka upp.
Koka ca 4 minuter och skumma av, sänk värmen, åt puttra under lock ytterligare ca 30 minuter eller tills köttet känns mört.
- Skala rabarbern och skär den i 2 cm stora bitar, fräs bitarna i en panna med 1 msk smör under omrörning, ca 5 minuter.
Blanda de lätt stekta rabarberbitarna med köttet, tillsätt den pressade citronsaften och sockret.
Låt små puttra ytterligare 10 minuter.
- Servera med ris eller couscous.
Publicerat den
11 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar