Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med rosmarin och ansjovis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att kombinera lammets mättade fetter med ansjovisens omättade nyttiga fetter är inte bara klokt ur fettsynpungt, utan resultatet blir dessutomt supergott !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet, hälften åt gången, i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Strö över mjölet. Rör och tillsätt vattnet, vin, rosmarin, pressad vitlök, kalvfond, finskuren ansjovis, vinäger och soja.
  2. Låt grytan koka i en timme. Finfördela svampen något. Fräs svampen i lite margarin i en het stekpanna. Lägg svampen och löken i grytan med kött ( löken ska vara hel ) och låt koka i ytterligare 15 ninuter. Köttet ska vara riktigt mört. Servera med potatis eller ris och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.