Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med rotsaker

 
Lammgryta med rotsaker Lammgryta med rotsaker
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En supergod gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar, 2-3 cm stora. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i kött och ev ben. Tillsätt salt och kryddor.
  2. Koka under lock på svag värme ca 30 min. Skala under tiden potatis, rotsaker och lök. Skär potatis och morötter i bitar, kålroten i tärningar, löken i klyftor.
  3. Lägg dem i grytan och koka ytterligare 25-30 min. Smaka av. Klipp över persilja.
  4. Med brynta rotsaker: Koka köttet med salt och kryddor som ovan tills det är mört, ca 1 timme.
  5. Skala under tiden kålrot, morötter och lök. Skär dem i bitar.
  6. Bryn rotsaker och lök i fettet i en tjockbottnad gryta eller stor stekpanna.
  7. Häll på lite av köttspadet och koka tills rotsakerna är nätt och jämnt mjuka, 15-20 min.
  8. Häll av och sila köttspadet, red det ev med vetemjöl till sås. Lägg upp köttet mitt på ett fat med lök och rotsaker runt om.
  9. Kokt ris eller potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.