En smakrik gryta där det möra lammköttet smälter i munnen.
500 kalorier per portion
Instruktioner
- Stek grytbitarna, hälften åt gången i 1 msk smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en liten gryta. Vispa ur stekpannan med hälften av vattnet och häll ner i grytan. Tillsätt resten av vattnet, vitlök, matlagningsvin, senap och köttbuljongtärning.
Låt koka i 25 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa purjolöken, skär den i långa bitar, ca 4 cm, halvera champinjonerna. Skala och skär morötterna i bitar. Fräs grönsakerna i 1 msk smör i en stekpanna så de får lite färg.
Rör ner dem i grytan när 5 minuter återstår.
Tillsätt créme fraiche och citronskal.
- Skär gurka, selleri och paprika i stavar.
Servera grytan med kokt ris och grönsaker.
Publicerat den
19 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar