Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med vita bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt att ha med sig på sportlovsresan till fjällen. Perfekt som första kvällen gryta! Laga i förväg, frys in och ta med i bilen. Tillsätt bönor och grillad paprika och låt grytan småputtra medan man installerar sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar och bryn det i olja i en gryta. Salta och peppra. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek lök och vitlök med köttet tills löken mjuknar.
  2. Tillsätt tomater, vin, fond, vatten, lagerblad och timjan. Koka under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme. Smaka av med salt. Låt grytan svalna och frys den.
  3. Vid servering: Koka upp grytan och tillsätt avrunna och sköljda vita bönor samt grovt skuren paprika. Servera med kokt jasminris och gärna gremolata.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.