Kebaben kan grillas ute på grillen, eller stekas i ugnen ca 10 min. Lite snyggare blir uppläggningen om ett spett träs genom kebaben efter tillagningen. Pitabröd finns att köpa färdigt-finns även recept här på matklubben som är jättebra och enkla.
Vill man inte ha lamm så tar man det som man vill ha.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
- Blanda färsen med salt, vitlök, peppar, spiskummin, sambal oelek och hackad persilja till en fast boll. Dela i lika delar. Rulla med fuktade händer till avlånga järpar, platta ut dem till rektanglar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt eller fat i väntan på grillning.
- Sås: Blanda yoghurt, vitlök och salt.
- Strimla isbergssallad, skiva tomat, gurka och rödlök, lägg upp fefferoni och eventuellt tacosås.
- Stek kebaben i mitten av ugnen 10-15 min eller 2-3 min på var sida på grillen. Vill man göra kebaben lite festligare kan man sticka in ett grillspett som dekoration.
- Halvera eller skär en skåra i brödet, fyll med sallad, tomat och gurka.
Lägg i kebab, sås och toppa med fefferoni.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar