Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkebab i pitabröd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Kebaben kan grillas ute på grillen, eller stekas i ugnen ca 10 min. Lite snyggare blir uppläggningen om ett spett träs genom kebaben efter tillagningen. Pitabröd finns att köpa färdigt-finns även recept här på matklubben som är jättebra och enkla. Vill man inte ha lamm så tar man det som man vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
  2. Blanda färsen med salt, vitlök, peppar, spiskummin, sambal oelek och hackad persilja till en fast boll. Dela i lika delar. Rulla med fuktade händer till avlånga järpar, platta ut dem till rektanglar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt eller fat i väntan på grillning.
  3. Sås: Blanda yoghurt, vitlök och salt.
  4. Strimla isbergssallad, skiva tomat, gurka och rödlök, lägg upp fefferoni och eventuellt tacosås.
  5. Stek kebaben i mitten av ugnen 10-15 min eller 2-3 min på var sida på grillen. Vill man göra kebaben lite festligare kan man sticka in ett grillspett som dekoration.
  6. Halvera eller skär en skåra i brödet, fyll med sallad, tomat och gurka. Lägg i kebab, sås och toppa med fefferoni.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.