Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkefta med tomatsallad och rosmarinpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kefta är ett annat ord för köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Sätt ugnen på 200 grader gärna med varmluft. Borsta potatisen i vatten och skär den i breda klyftor. Finhacka rosmarinen. Blanda potatisen med rosmarin, olivolja och salt. Lägg potatisen på en långpanna.
  2. Tillaga potatisen mitt i ugnen i 25-30 min.
  3. Lammkefta: Skölj, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka rosmarinen. Blanda färsen med pepparfrukt, vitlök, rosmarin, olivolja, spiskummin, salt och peppar. forma färsen med lätt fuktade händer, till stora bollar. Lägg bollarna på en vattensköljd skärbräda.
  4. Stek köttbullarna runt om i olivoljan i en stekpanna ca 10 min på medelvärme.
  5. Sallad: skär tomaterna i 4 klyftor vardera. Skör bort kärnhusen och skär tomaterna i tunna klyftor. Skölj gurkan och skär den i 4 stavar på längden. Skär bort kärnonrna och skär gurkan i 2-3 cm sneda bitar. Skala och grovhacka rödlöken. Hacka korianden. Blanda alla ingredienserna till salladen.
  6. Servera lammkeftan med tomatsallad och rosmarinpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.