- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En god och lättlagad gryta!
Instruktioner
- Skölj paprikorna och tomaterna noga. Kärna ur paprikorna. Skär grönsakerna i stora tärningar. Finhacka löken. Skölj chilifrukten och dela den på mitten. Ta bort chilifruktens kärnor samt de vita innerväggarna. Hacka sedan fruktköttet fint. Lammkorven delas sedan i mindre bitar.
- Fräs lök- och chilihacket i smör- och rapsoljan.
Tillsätt korven och fräs blandningen i ytterligare ett par minuter. Häll tomatkross, paprikatärningar, tomathack, vatten och smulad buljong över grytan och rör om.
- Låt grytan puttra i tio minuter under lock. Rör om emellanåt. Peppra och salta efter smak. Strö blad av persilja eller basilika över som garnering.
- Servera gärna grytan med bulgur.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar