- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Spiskummin och persilja sätter härlig smak på lammkotletterna. Och visst kan man grilla i september! Ur Allers nr 32/09.
Instruktioner
- Torka av lammkotletterna.
- Finhacka persilja och vitlök, blanda med olivolja, spiskummin och salt. Gnid in lammkotletterna med blandningen och ställ åt sidan.
- Skär vattenmelonen i små fina tärningar. Finhacka rödlöken och chilin och pressa limen. Blanda melon, lök, chili och limesaft, men vänta med saltet till strax före serveringen, så vätskar sig inte salsan för mycket (salt drar ju ut vätska).
- Grilla lammkotletterna på bägge sidor över het grill eller i grillpanna. Smaka av salsan med salt.
- Servera lammkotletterna med salsan och klyftpotatis eller ris. Smula sist över fetaost.
Publicerat den
31 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar