Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter i coca-colamarinad med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vitsen med att tillaga kotlettraden hel är att köttet behåller sin saftighet lättare. Coca cola-marinaden ger fin smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Coca cola-marinad: Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman coca-cola, olja, vinäger, honung, kanel, koriander och chili, rör ner vitlöken. Lägg kotlettraden i marinaden i 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn kotlettraden hel i stekpanna så att den får fin färg. Ställ in den i ugnen att eftersteka i ca 20 minuter eller tills den känns färdigstekt.
  4. Låt den sedan vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller köttet saftigheten och värmen blir jämnt fördelad. Skär isär kotletterna och lägg upp dem.
  5. Grönsaker: Skala och skär moroten i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar. Bryt mindre buketter av broccoli och blomkål.
  6. Koka paprika, morot, broccoli, blomkål och haricots verts. Skölj dem i kallt vatten. Vänd grönsakerna i smält smör, krydda med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.