Franskinspirerad rätt som även passar på en finare middag.
Instruktioner
- Börja med chévrekrämen. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den med gaffel. Blanda créme fraiche och chévre, salta och peppra.
- Skala och skiva potatisen, paslternackan och rödlöken.
Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stekpanna, lägg i hälften potatis, palsternacka och lök. Rör hela tiden så att rotfrukterna får stekyta men inte bränns. Salta och peppra och stek 5-7 minuter.
- Lägg det stekta i en ugnsfast form, stek resten av potatis, paslternacka och lök på samma sätt, lägg i formen och låt stå i ugnen ca 20 minuter i 200 grader medan du steker lammkotletterna.
- Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Lägg i kotletterna när pannan är riktigt het. Salta och peppra på båda sidor.
Sänk värmen och stek ca 3 minuter på vardera sida. Strö över rosmarin och riven vitlök efter halva stektiden och låt steka med sista tiden.
- Servera kotletterna med rotfruktsblandning och chévrekräm.
Publicerat den
23 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En fantastisk rätt!
Det blev väldigt gott. Rekommenderas. Det blev väldigt gott. Rekommenderas.