Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med chévrecréme och råstekt potatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Franskinspirerad rätt som även passar på en finare middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med chévrekrämen. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den med gaffel. Blanda créme fraiche och chévre, salta och peppra.
  2. Skala och skiva potatisen, paslternackan och rödlöken. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stekpanna, lägg i hälften potatis, palsternacka och lök. Rör hela tiden så att rotfrukterna får stekyta men inte bränns. Salta och peppra och stek 5-7 minuter.
  3. Lägg det stekta i en ugnsfast form, stek resten av potatis, paslternacka och lök på samma sätt, lägg i formen och låt stå i ugnen ca 20 minuter i 200 grader medan du steker lammkotletterna.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Lägg i kotletterna när pannan är riktigt het. Salta och peppra på båda sidor. Sänk värmen och stek ca 3 minuter på vardera sida. Strö över rosmarin och riven vitlök efter halva stektiden och låt steka med sista tiden.
  5. Servera kotletterna med rotfruktsblandning och chévrekräm.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jja 31 augusti 2010

    En fantastisk rätt!

  • Cj6 12 maj 2012

    Det blev väldigt gott. Rekommenderas. Det blev väldigt gott. Rekommenderas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.