Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med örtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkött kan man laga mycket gott av, så det borde vi äta oftare. Den här rätten passar både vid festliga tillfällen och till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta ev kotletterna i kanten, annars buktar de sig vid stekningen. Gnid in dem med den pressade vitlöksklyftan. Stek kotletterna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Salta och peppra.
  2. Lägg upp kotletterna på serveringsfat. Täck med folie och håll dem varma.
  3. Blanda vatten och mjöl i en redningsbägare, Häll det i en kastrull. Häll i creme fraiche och låt koka sakta några minuter.
  4. Tillsätt den hackade persiljan, dragon, körvel, örtsalt och denprvecalska kryddblandningen. Låt såsen sjuda några minuter.
  5. Smaka av och krydda ev med salt och peppar. Häll såsen vid sidan av kotletterna och servera.
  6. Serveringsförslag: Klyftpotatis, kokta morötter och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.