Lammkött kan man laga mycket gott av, så det borde vi äta oftare. Den här rätten passar både vid festliga tillfällen och till vardags.
Instruktioner
- Snitta ev kotletterna i kanten, annars buktar de sig vid stekningen. Gnid in dem med den pressade vitlöksklyftan. Stek kotletterna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Salta och peppra.
- Lägg upp kotletterna på serveringsfat. Täck med folie och håll dem varma.
- Blanda vatten och mjöl i en redningsbägare, Häll det i en kastrull. Häll i creme fraiche och låt koka sakta några minuter.
- Tillsätt den hackade persiljan, dragon, körvel, örtsalt och denprvecalska kryddblandningen. Låt såsen sjuda några minuter.
- Smaka av och krydda ev med salt och peppar. Häll såsen vid sidan av kotletterna och servera.
- Serveringsförslag: Klyftpotatis, kokta morötter och haricots verts.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar