Klassiska lammkotletter smaksatta med rosmarin och serverade med en ljuvligt mustig rödvinssås.
Instruktioner
- Lägg lammkotletterna i en form av glas eller porslin med olivolja, rosmarin och vitlök och krydda rikligt med salt och peppar. Vänd kotletterna så att de täcks av kryddor och olja, täck över med plastfolie och marinera minst en timma.
- Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stekpanna på hög värme och bryn kotletterna 3 minuter på varje sida tills gyllene. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och täck över med aluminiumfolie. Sätt in formen i ugnen tills såsen är färdig. Lämna kryddorna i stekpannan.
- Vispa ner det röda vinet i stekpannan och låt det sjuda cirka 2 minuter tills reducerat, häll på fonden. Blanda majsena med 1 dl vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och låt sjuda 2-5 minuter tills såsen tjocknat något. Vispa ner vinbärsgelén och smaka av med salt och peppar. Ta ut lammkotletterna ur ugnen och servera med såsen.
Publicerat den
3 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar