Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett annorlunda och gott sätt att äta lamm på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i klickar och arbeta in i mjölet. Tillsätt vattnet och rosmarinet och arbeta ihop till en formbar deg. Tryck ut den i en pajform och lägg svalt ca en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär lammköttet i ganska små bitar. Hacka löken. Stek kött och lök tillsammans. Salta och peppra. Ta ur pannan och stek svampen. Jag använde trattkantareller, men champinjoner funkar säkert också bra. Blanda svampen med kött och lök. Vispa samman äggstanningen i en skål Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut ur ugnen. Sprid ut bönorna, djupfryst går bra, på bottnen. Häll över kött/lök/svampblandningen. Smula fetaosten överst och häll sedan över äggstanningen.
  3. Grädda 30-35 minuter, mitt i ugnen.
  4. En sallad är god till, och ett glas rosé.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.