Du får oehört god smak på lammet med bara lite citron och vitlök.
Instruktioner
- Blomkålskräm:
Koka blomkålen riktigt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda med övriga ingredienser och mixa det till en slät puré.
Sätt ugnen på 150 grader.
Salta och peppra lammköttet. Bryn lammet i smör. Skiva citronen. Skala och krossa vitlöken. Lägg i citronskivorna och vitlöken i stekpannan under tiden lammet bryns. Lägg över köttet i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 60 grader.
Ta ut köttet och låt det vila ca 15 min innan det särs upp.
Öka ugnstemperaturen till 225 grader.
- Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 min. Låt svalna något innan skalen gnuggas av.
Skala jordärtsockorna, moroten och löken och skär i bitar. Ansa fänkålen och skiva den. Lägg ner rot och grönsakerna i en ugnsäker form. Tillsätt salt, peppar och olja. Rör runt. Sätt in grönsakerna mitt iugnen och rosta dem tills deär mjuka ca 15 min
- Citrusvinägrett:
Häll citronsaft i en mixer tillsammans med honungen. Sätt mixern på medelhastighet och häll långsamt i oljan eller mixa samman ingredienserna med stavmixer. Salta.
- Värm blomkålskrämen. Skär köttet i skivor och servera med rotsakerna, citronvinägrett och blomkålskräm.
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar