Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammrack med ugnsrostade rotsaker, citronvinägrett och blomkålskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du får oehört god smak på lammet med bara lite citron och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blomkålskräm: Koka blomkålen riktigt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda med övriga ingredienser och mixa det till en slät puré. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra lammköttet. Bryn lammet i smör. Skiva citronen. Skala och krossa vitlöken. Lägg i citronskivorna och vitlöken i stekpannan under tiden lammet bryns. Lägg över köttet i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut köttet och låt det vila ca 15 min innan det särs upp. Öka ugnstemperaturen till 225 grader.
  2. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 min. Låt svalna något innan skalen gnuggas av. Skala jordärtsockorna, moroten och löken och skär i bitar. Ansa fänkålen och skiva den. Lägg ner rot och grönsakerna i en ugnsäker form. Tillsätt salt, peppar och olja. Rör runt. Sätt in grönsakerna mitt iugnen och rosta dem tills deär mjuka ca 15 min
  3. Citrusvinägrett: Häll citronsaft i en mixer tillsammans med honungen. Sätt mixern på medelhastighet och häll långsamt i oljan eller mixa samman ingredienserna med stavmixer. Salta.
  4. Värm blomkålskrämen. Skär köttet i skivor och servera med rotsakerna, citronvinägrett och blomkålskräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.