Eleganta men ändå enkla lammracks är alltid imponerande och perfekta att servera vid ett speciellt tillfälle. Örttäcket innesluter de saftiga smakerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp myntagelén i en liten kastrull tills den har smält. Pensla gelén över den köttiga sidan av lammracksen.
- Blanda ströbröd, persilja, rosmarin, salt och peppar väl i en liten skål. Strö blandningen över lammracksen, tryck till med fingrarna så att den fastnar.
- Ställ försiktigt lammrackensen tillsammans i en grund ugnsfast form med köttsidan utåt. Bind ihop de yttersta benen med kökssnöre om det behövs. Stek i ugnen 25-35 minuter tills genomstekt. För att vara säker på att de blir rosa inuti kan du använda en köttermometer och ugnssteka tills 58 grader.
- Ta ut ur ugnen och låt dem vila 10 minuter under aluminiumfolie. Ta bort snöret, lägg över på ett varmt fat och servera.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar