Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammrygg med polenta, bönragu och rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På en bädd av bönor/primörer ligger saftigt kött som serveras med ugnsbakad polenta och god rödvinssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop marinaden. Putsa lammet fritt från senor, vänd sedan köttet i marinaden. Salta och peppra. Låt ligga i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Bryn köttet hastigt i het stekpanna och stek färdigt på låg värme i ugnen. Innertemperaturen ska vara 62 grader för välstekt, 57 grader för medium och 48 grader för blodigt.
  4. Bönor/primörer: Finhacka löken. Skär primörerna i lagom stora bitar. Fräs lök och vitlök i olivoljan och tillsätt bönor, primörer och buljong. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Ugnsbakad polenta:
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Koka upp mjölken och tillsätt polenta och vitlök. Sjud på svag värme under omrörning i 2-3 minuter. Tillsätt sedan äggulor, parmesan och smör och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en eldfast form och grädda i ugnen i 30 minuter.
  8. Rödvinssås: Fräs den finhackade löken och timjan lätt i en kastrull och slå sedan på vinet och låt koka upp. Tillsätt buljongen och låt koka 10-15 minuter. Klicka sedan ner smöret i såsen och smaka av med salt och peppar.
  9. Servera lammet i fina skivor med sås, bönor/primörer och polenta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.