På en bädd av bönor/primörer ligger saftigt kött som serveras med ugnsbakad polenta och god rödvinssås.
Instruktioner
- Blanda ihop marinaden. Putsa lammet fritt från senor, vänd sedan köttet i marinaden. Salta och peppra. Låt ligga i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Bryn köttet hastigt i het stekpanna och stek färdigt på låg värme i ugnen. Innertemperaturen ska vara 62 grader för välstekt, 57 grader för medium och 48 grader för blodigt.
- Bönor/primörer:
Finhacka löken. Skär primörerna i lagom stora bitar.
Fräs lök och vitlök i olivoljan och tillsätt bönor, primörer och buljong. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Ugnsbakad polenta:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp mjölken och tillsätt polenta och vitlök.
Sjud på svag värme under omrörning i 2-3 minuter.
Tillsätt sedan äggulor, parmesan och smör och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en eldfast form och grädda i ugnen i 30 minuter.
- Rödvinssås:
Fräs den finhackade löken och timjan lätt i en kastrull och slå sedan på vinet och låt koka upp.
Tillsätt buljongen och låt koka 10-15 minuter.
Klicka sedan ner smöret i såsen och smaka av med salt och peppar.
- Servera lammet i fina skivor med sås, bönor/primörer och polenta.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar