Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammsadel persilje

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lamm är ett fint kött och serveras det så här är det en delikatess!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Gnid in sadeln med salt och peppar.
  2. Slå lite vatten i en långpanna, lägg i sadeln och sätt in den i ugnen i 25 minuter. Köttet ska vara lätt rosa inuti.
  3. Ta bort grova stjälkar på persiljan. Förväll den i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Koka grädden utan lock tills den börjar tjockna, lägg i persiljan som ska bli lättstuvad.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skålla tomaterna och skala dem. Koka bönorna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och vänd dem sen i smör, salta och peppra.
  6. Ta ut sadeln och håll den varm i folie. Slå bort fettet och häll vatten i pannan för att få loss smakämnena.
  7. Slå i buljongen och koka en kort stund. Sila skyn ner i en kastrull. Skär loss sadeln från benet och skiva det tunt.
  8. Lägg upp grönsakerna, slå på lite sky och lägg på köttet. Serveras med fördel till råstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.