- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Lamm är ett fint kött och serveras det så här är det en delikatess!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Gnid in sadeln med salt och peppar.
- Slå lite vatten i en långpanna, lägg i sadeln och sätt in den i ugnen i 25 minuter. Köttet ska vara lätt rosa inuti.
- Ta bort grova stjälkar på persiljan. Förväll den i lättsaltat vatten och låt den rinna av.
Koka grädden utan lock tills den börjar tjockna, lägg i persiljan som ska bli lättstuvad.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skålla tomaterna och skala dem. Koka bönorna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och vänd dem sen i smör, salta och peppra.
- Ta ut sadeln och håll den varm i folie. Slå bort fettet och häll vatten i pannan för att få loss smakämnena.
- Slå i buljongen och koka en kort stund. Sila skyn ner i en kastrull.
Skär loss sadeln från benet och skiva det tunt.
- Lägg upp grönsakerna, slå på lite sky och lägg på köttet. Serveras med fördel till råstekt potatis.
Publicerat den
4 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar