Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammsoppa med mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mynta och olivolja passar bra till lammkött. Soppan blir matig av nudlarna, men är du mycket hungrig, bryter du ett gott bröd till soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den fint och skär köttet i 1½ cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet och löken i 5 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt tomatpuré, salt, paprikapulver och vatten, koka upp och låt sjuda i 1 timme. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka.
  3. Hacka myntan och pressa saften ur citronerna. Rör ner den hackade myntan och citronsaften strax före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.