Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammsoppa på turkiskt vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod variant jag åt på en resturang i Antalya, har försökt eftersträva med ännu bättre resultat, kan rekommenderas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lammköttet (ej färs) med 1 delad lök, morötter, lagerblad, pepparkorn, 2 hela vitlöks klyftor och buljongtärningarna i ca 2 liter vatten. Låt det puttra i drygt 1 timme och rensa sedan av köttet, skär i lagom små bitar. (Om du har lammfärs ha i den i buljongen och låt sjuda i typ 30 min).
  2. Hacka upp den andra löken i små bitar och fräs den i en kastrull med olivolja tills de blir mjuka skall ej få färg och sila av kokspadet och häll det i kastrullen med tomatpurén och paprikapulvret med 1 pressad vitlöksklyfta och tillsätt köttet och de avsköljda kikärtorna. Låt småsjuda i ca 30 minuter och tillsätt burken med ärtor smaka av och låt småputtra i ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera antingen med lite kokt ris vid sidan av eller vitt bröd att doppa i.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 28 januari 2012

    Mycket god soppa jag tog lammfärs kommer att göra den igen 5 poäng från mej monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.