En jättegod variant jag åt på en resturang i Antalya, har försökt eftersträva med ännu bättre resultat, kan rekommenderas.
Instruktioner
- Koka upp lammköttet (ej färs) med 1 delad lök, morötter, lagerblad, pepparkorn, 2 hela vitlöks klyftor och buljongtärningarna i ca 2 liter vatten.
Låt det puttra i drygt 1 timme och rensa sedan av köttet, skär i lagom små bitar.
(Om du har lammfärs ha i den i buljongen och låt sjuda i typ 30 min).
- Hacka upp den andra löken i små bitar och fräs den i en kastrull med olivolja tills de blir mjuka skall ej få färg och sila av kokspadet och häll det i kastrullen med tomatpurén och paprikapulvret med 1 pressad vitlöksklyfta och tillsätt köttet och de avsköljda kikärtorna.
Låt småsjuda i ca 30 minuter och tillsätt burken med ärtor smaka av och låt småputtra i ca 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera antingen med lite kokt ris vid sidan av eller vitt bröd att doppa i.
Publicerat den
12 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god soppa jag tog lammfärs kommer att göra den igen 5 poäng från mej monica