Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammspett med kanel-& ingefärsmarinad med sötpotatisklyftor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Härligt smakrika spett med ugnsstekta sötpotatisklyftor som har en lite sötare smak än vanlig potatis. Detta serveras med en majssallad med koriander, vitlök och chili som sätter mycket smak på den sötstarka salladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med köttet. Putsa och skär det i 3x3 cm stora tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med soja, olja, socker och kryddor. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i kylskåpet ca 3 timmar.
  2. Majssallad: Dra bort blasten från den färska majsen, ställ majskolven på högkant och skär av majskornen. Låt majs på burk rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs majs, lök, chili och vitlök i olja i en kastrull ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt socker, citronsaft och salt och fräs ytterligare ca 5 minuter. Låt kallna.
  3. Sötpotatisar: Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Halvera och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt. Stek potatisklyftorna mitt i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20 minuter.
  4. Trä upp köttet på små blötlagda grillspett av trä. grilla dem runtom påutegrill eller i grillpanna ca 6 minuter.
  5. Servera spetten med ugnsstekta sötpotatisklyftor och majssalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.