Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammspett med rostad potatis och pepparrotscrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för en lammstek som tar lång tid i ugnen: Dela köttet och trä upp det på pinne – går jättefort. Lammstek går bra att använda, eller filé. I receptet har jag använt lammrostbiff som är en trevlig detalj med karaktär. Lammrostbiff kan bytas mot annan styckdetalj, t ex stek eller filé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rått lammkött i kuber, ca 2,5 x 2,5 cm. Klyfta rödlök och sära klyftorna. Varva kött och lök på grillpinar, salta och peppra.
  2. Dela potatis i halvor, skölj väl och torka av. Dela vitlök i halvor. Placera allt på en plåt eller ugnsfast form, sätt in i förvärmd ugn, 200º ca 25 minuter, eller tills potatisen är genomstekt och har fin färg. Ta ut och salta och peppra.
  3. Blanda under tiden till sås och smaksätt med salt och peppar.
  4. Grilla eller stek lammspetten i panna tills de har fin färg. Stek eventuellt färdigt i ugn ett par minuter om köttet känns för blodigt.
  5. Lägg upp maten på tallrikar och servera eventuellt en tomatsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.