Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Den går givetvis att äta varm också. För att få den bra måste du slå in den i ugnsfolie och värma i 100 graders ugn till rätt kärntemperatur. Tag ut och låt vila minst 30 minuter innan du skär upp. Men som sagt den här lammsteken blir bäst att äta kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och lägg lammsteken på stekgaller, ovanpå en långpanna. Sätt in i 90 grader varm ugn. Stek tills steken nått 54-62 grader i den tjockaste delen in mot benet (3-5 timmar). Den lägre temperaturen ger en blodig lammstek och den högre välstekt.
  2. Lag Koka salt, socker, peppar och vatten tills saltet löst sig. Kyl ned lagen och lägg sedan i vitlök, soja och rosmarin.
  3. Lägg steken i lämpligt kärl och slå över den kylda lagen. (Lagen ska täcka hela steken) Sätt i kyl 5-6 timmar. Ta upp köttet. Skiva lammsteken och ät kall med potatisgratäng och grönsallad. Denna lammstek brukar vi servera som påsklamm eftersom den går lätt att förbereda ett par dagar innan du serverar den.
  4. Tillagningstid Lammstek 12 timmar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.