Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med fetaost och vitlök serverat med rostade grönsker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Isodieten...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär och fläk upp lammsteken, så att den blir ett plant stycke.
  2. Skär fetaosten i stavar. Hacka persiljan. Krossa vitlöksklyftorna. Lägg detta i en sträng på köttet. Rulla ihop köttet och bind med steksnöre. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Gnid in steken med salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form. Stek sedan i 1 ½ - 2 timmar i ugnen.
  4. Använd stektermometer. Vid 70 grader är steken lätt rosa inuti, då är det dags att ta ut den. Linda in steken i aluminiumfolie och låt den vila tills resten är klart.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i bitar och rosta i olja i en ugnsfast form. Det tar cirka 30-40 minuter beroende på hur stora bitarna är. Krydda eventuellt med lite salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AMCom 18 maj 2013

    Bantamat? 350 gram kött till 8 personer blir 44 gram per person.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.