Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med gorgonzola

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart god och saftig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Putsa steken.
  3. Vik upp köttet och krydda insidan med salt, peppar och lite paprikapulver.
  4. Rör osten mjuk med lite grädde och bred hälften inuti steken.
  5. Lägg ihop steken och bind om lätt.
  6. Gnid utsidan med salt, peppar och paprikapulver.
  7. Sätt i en köttermometer och lägg steken i en ugnsform.
  8. Droppa portvinet över.
  9. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 62 gr.
  10. Ta ut köttet, höj värmen till 250 gr grill.
  11. Bred gorgonzola över hela steken och sätt in den en kort stund så att osten smälter och får färg utan att bränna.
  12. Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.