Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Väldigt gott och saftigt lammstek som passar pefekt till grönpeppar sås . God huvudrätt när man är sugen på något lyxigt eller ska få trevligt besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra snitt i lammsteken. Blanda alla ingredienser utom lök ,vitlök och spara 1 msk houng till senare .Smörj in marinaden ordenligt och glöm inte att smörja in i snitten . Fyll sedan vitlök och lök i snitten så att löken täcks av köttet. Låt sedan stå ca 2 timmar .
  2. Baka steken i nendre delen av ugnen på 200 grader i cirka 40 min, till den får en fin och knaprig yta. Täck sedan lammsteken med folie och låt den stå i 1 timme, Ta ut lammsteken och lägg den på en bricka och häll av köttsaften i en skål . Blanda in den sparade honugen.
  3. Krydda grönsakerna och lägg dem i samma plåt som lammsteken låg i och ställ in dem i ungnen på 200 grader i 30 min. Tag ut det halv plåten med de halv rostade grönsakarna ,lägg lammsteken över grönsakerna ,pensla lammsteken med köttsaften som du blandade med honungen och ställ sedan i i ugnen igen tills grönsakerna blir färdiga . Prova genom att sticka in en gaffel ,om den glider in lätt är den färdig .
  4. Garnera med lite bladpersilja och servera sedan med grönpepparsås eller brunsås .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.