Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med svag kaffesmak

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna variant har gått i arv i min släkt och är outstanding, den måste prövas. Det ska inte vara en dominerande kaffesmak utan bara lite grann.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitlöksspäcka steken, salta och peppra och sedan bryn den i en gjutgärnsgryta. När den fått fin färg sänk värmen och spä på med dels buljong och lite ur kaffemuggen inte för mycket men lite då och då.
  2. Vänd steken var 15 minut och det är bra med en termometer så man har koll på att det inte blir torrt. Lite innan steken är klar linda in den i aluminiumfolie och låt den vila i ca 10 min medans du gör sås av stekskyn.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 8 mars 2009

    Ja ha då har jag smakat på lammkött det var inte så tokigt såsen var super god tack anders för ett gott recept mvh monica

  • LEDIVO 31 januari 2010

    Femma blev betyget när jag igår bjöd på denna rätt fast gjord på fläskkött-kotlettrad med ben och utan vitlök. När jag testar med lamm ska jag använda vitlök också. Såsen blev mycket smakrik på ett speciellt sätt. Tack för receptet! //KAROLO

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.