Att ha en lammstek på påskbordet är en klassisk tradition för många.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Gnid in lammsteken med olja och krydda med söndersmulad rosmarin, salt och peppar. Lägg steken i en långpanna och stek i ugnen i 1½ timme för rosa kött och ytterligare 20 minuter för mera genomstekt kött. Eller använd stektermometer som ska visa 70-75 grader beroende på hur rosa kött man vill ha.
- Lägg steken på skärbräda och låt den vila under folie i 20 minuter innan den skärs upp i fina skivor.
- Vispa ur långpannan med buljong. Sila och skumma av fettet. Koka upp skyn med hackad lök och vitlök och låt koka i 10 minuter. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i såsen. Koka såsen i 5 minuter.
- Häll sås och persilja i mixer och kör tills allt är finfördelat. Häll tillbaka i kastrullen, smaka av med salt och peppar och värm såsen. Servera lammsteken med sås, potatisgratäng eller kokt potatis. Servera gärna en tomatröra och gröna bönor till.
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bland det absolut godaste jag ätit. Jag gjorde en rotfruktsblandning i ugn till, blev en bra avvägning i smak :) Absolut att rekommendera!