Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med vitlökssås och persilja

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att ha en lammstek på påskbordet är en klassisk tradition för många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in lammsteken med olja och krydda med söndersmulad rosmarin, salt och peppar. Lägg steken i en långpanna och stek i ugnen i 1½ timme för rosa kött och ytterligare 20 minuter för mera genomstekt kött. Eller använd stektermometer som ska visa 70-75 grader beroende på hur rosa kött man vill ha.
  3. Lägg steken på skärbräda och låt den vila under folie i 20 minuter innan den skärs upp i fina skivor.
  4. Vispa ur långpannan med buljong. Sila och skumma av fettet. Koka upp skyn med hackad lök och vitlök och låt koka i 10 minuter. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i såsen. Koka såsen i 5 minuter.
  5. Häll sås och persilja i mixer och kör tills allt är finfördelat. Häll tillbaka i kastrullen, smaka av med salt och peppar och värm såsen. Servera lammsteken med sås, potatisgratäng eller kokt potatis. Servera gärna en tomatröra och gröna bönor till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bjure 17 februari 2011

    Bland det absolut godaste jag ätit. Jag gjorde en rotfruktsblandning i ugn till, blev en bra avvägning i smak :) Absolut att rekommendera!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.