Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek på potatisbädd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ännu ett favoritrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 - 200 gr Torka av lammsteken Smörj en form med olivolja 2-4 klyftor vitlök sticks in i steken Gnid in lime i steken om så önskas Gnid in salt, peppar och torkad timjan Lägg steken i formen sätt in i ugnen i 45 min
  2. Under tiden skala potatis och skär i skivor Ta en större plåt med höga kanter smörj med olivolja lägg i potatisen. Om du vill ha mer vitlök pressa klyftor över potatisen Slå på grönsaksbuljongen flingsalt strös över. Lyft över lammsteken ovanpå potatisen och sätt in i ugnen i 45 min Servera med sallad och ett gott rött vin t ex Monti Garbi

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 23 februari 2008

    Det var jättegott. Jag ökade vitlöken till 6 stycken. När jag hade skivat köttet så lade jag det på potatisen, som jag hade hällt lite grädde på, sen in i ugnen ca 10 minuter till..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.