- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
I långpanna eller stort ugnssäkert fat kan man laga hela middagen på en gång.
Bonniers kokbok.
Instruktioner
- Skala och skiva potatis och lök, ½ -1 cm tjocka och varva allt längs kanterna på ett smort ugnssäkert fat. Krydda med en del av saltet och nymalen vitpeppar. Blanda resten av saltet med vitpeppar och rosmarin och gnid in köttet med detta. Lägg steken mitt på fatet och stick ev in en köttermometer, (se till att inte komma intill ben).
Pensla potatis och kött med smält smör blandat med krossad vitlök och soja. Stek i 175 grader ugnsvärme ca 1 1/4 tim eller till köttet har 70 graders temperatur. Pensla gärna med vitlökssmöret någon gång under stekningen.
- Anm. Jag har mycket mer smör, ca 50g och mer soja ca ½ dl. Ofta sätter jag in köttet i ugnen 20-30 min i ugnen innan jag "stuvar" potatis och lök runt om, om köttet inte har rumstemp.
Publicerat den
11 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar