Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek som tjälknöl

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Köpte mig en lammstek - frusen, ny zeeländsk, till påsk här. Fick nys om att göra den som tjälknöl, detta måste jag ju testa. Det blev rätt ok och jag ger förslag nedan på hur jag ska göra nästa gång för att den ska bli ännu bättre! Fördelar med att göra den som tjälknöl är ju - det sköter sig självt, och det blir Toppenmört!!!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag gjorde som vanlig tjälknöl, dvs lade den djupfrysta steken i en form, in i ugn på 75-80 gr värme, fick gå över natten.
  2. I Paul Svenssons receptbeskrivning, som du hittar på svt.se, recept, så beskriver han att man gör detta i lergryta.
  3. När steken gått över natt eller ca 8 h - tag ut och lägg i rimlag. Jag lät den ligga i rimlagen ett dygn. Skiva tunt vid servering.
  4. När jag skar upp och provsmakade så upptäckte jag att det inte var tillräckligt salt för mig. Jag skivade och lade upp skivorna snyggt på en tallrik, sen gick salt och pepparkvarnen några varv över detta, ringlade/dripplade lite olivolja över, samt lite torkad timjan, och krossad vitlök.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • The_mama97mia 25 oktober 2009

    OKI, gjort detta på HJORT istället. Hade ett ytterlår. Inte glögg, men mer vin o mer salt. Det blev toppen!

  • vilbert.nystrom@gmail.com 1 januari 2010

    Hade lagat det i lergryta och bjöd på det på nyårsafton Det blev bara hur fint som helst

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.