Läckra och goda smakkombinationer i en och samma tugga!
Instruktioner
- Reduktion:
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Smält sockret i en stekpanna till en karamell. Häll på vinägern och tillsätt vitlök och timjan. Koka ihop tills ca 1 dl återstår. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda lammfärs, salt och peppar. Hacka tryffeln och tillsätt i smeten eller smaka av med tryffelolja. Forma och pressa hamburgare i en hamburgerform eller utstickare, 7-8 cm i diameter.
- Stek eller grilla burgarna i en het panna ca 3 minuter på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skiva osten och fördela på burgarna. Stek färdigt hamburgarna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Dela fikonen på hälften. Dela bröden och stek eller grilla dem på snittytan.
- Lägg burgarna på bröden och servera med rödlök, rucola, fikon och balsamicoreduktion.
Publicerat den
23 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar