Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammytterfilé med rödbets- och chèvregratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt god GI-rätt med saftig lammfilé och smakrik gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med gratängen. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Skala och skiva rödbetorna och placera i formen.
  2. Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. Smaka av med salt och pepppar och fördela röran över rödbetorna. Gratinera i ugn ca 30 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10-15 minuter.
  4. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.