Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För alla lammälskare, superduper gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet runtom i smör, i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin och timjan. Efterstek i ugnen i 125º ca 20 minuter till 58º innertemperatur.
  2. Ugnsbakad knipplök Skölj och ansa lökarna, och pressa citronen över. Lägg lökarna och rosmarin i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen i 200º cirka 20 minuter, tills lökarna är mjuka.
  3. Ta ut löken och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över parmesan, persilja, pinjenötter, flingsalt och peppar.
  4. Blanda ingredienserna till gremolatan.
  5. Servera löken tillsammans med lammköttet och gremolata.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.